Služba za turizam Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine

Planinarsko društvo „Granaš”

Planinarsko društvo „Granaš“ osnovano je 2006. sa sjedištem u Štrepcima. Društvo je na samom osnivanju okupilo 85 redovnih članova. Osnivanje planinarskog društva prvenstveno je vođeno idejom za organizovanje raznih, već tradicionalnih aktivnosti i vještina planinarskih društava, kao što su: razvijanje svijesti i savjesti o potrebi zaštite prirode, kako u zavičajnom tako i širem okruženju, namjera da se prvenstveno uključe mladi ljudi ovog kraja u društvo ljubitelja prirode i okoline kao preduslova opstanka čovjeka na zemlji.
Izletnici se za vrijeme obilaska zovičkog planinarskog lokaliteta mogu obogatiti tjelesnim, kulturnim i duhovnim vrijednostima. Ovdje ih čeka čisto i prirodno okruženje, neočekivano očuvana ljepota krajolika i rijetko viđene kulturne, historijske i prirodne znamenitosti, prizori smjenjivanja brdsko-dolinskih prizora koji se mogu obuhvatiti jednim pogledom. Tu je i mnoštvo pogodnih kota s kojih se širi pogled u beskraj razigrane posavske i slavonske ravnice. 
Društvo nudi:

  • usluge smještaja u krevetima (25 ležajeva), kao i mogućnost spavanja na dušecima u potkrovlju za 20 osoba;
  • uređen prostor kod doma za postavljanje 30 šatora;
  • veliki dnevni boravak pogodan za razne seminare, sastanke, predavanja kapaciteta 50 sjedećih mjesta, terase 60m², kuhinja, roštilj, pečenjara, toalet;
  • uređen prostor za sportske aktivnosti i rekreaciju;
  • adrenalin park prilagođen manjoj djeci kao i omladini;
  • markirane planinarske staze u dužini preko 40km.