Служба за туризам Владе Брчко дистрикта Босне и Херцеговине

Планинарско друштво „Гранаш”

Планинарско друштво „Гранаш“ основано је 2006. са сједиштем у Штрепцима. Друштво је на самом оснивању окупило 85 редовних чланова.  Оснивање планинарског друштва првенствено је вођено идејом за организовање разних, већ традиционалних активности и вјештина планинарских друштава, као што су: развијање свијести и савјести о потреби заштите природе, како у завичајном, тако и ширем окружењу, намјера да се првенствено укључе млади људи овога краја у друштво љубитеља природе и околине као предуслова опстанка човјека на земљи.
Излетници се за вријеме обиласка зовичкога планинарског локалитета могу обогатити физичким, културним и духовним вриједностима. Овдје их чека чисто и природно окружење, неочекивано очувана љепота крајолика и ријетко виђене културне, историјске и природне знаменитости, призори смјењивања брдско-долинских призора који се могу обухватити једним погледом. Ту је и мноштво погодних кота с којих се шири поглед у бескрај разигране посавске и славонске равнице. 
Друштво нуди:

  • услуге смјештаја у креветима (25 лежајева), као и могућност спавања на душецима у поткровљу за 20 особа;
  • уређен простор код дома за постављање 30 шатора;
  • велики дневни боравак погодан за разне семинаре, састанке, предавања капацитета 50 сједећих мјеста, терасе 60 м2, кухиња, роштиљ, печењара, тоалет;
  • уређен простор за спортске активности и рекреацију;
  • адреналин парк прилагођен мањој дјеци као и омладини;
  • маркиране планинарске стазе у дужини преко 40km.